Trimovanie domácich miláčikov

Trimovanie domácich miláčikov

Trimovanie predstavuje špeciálnu úpravu zovňajšku psov s hrubou srsťou. Ide o bezbolestné odstraňovanie odumretej zhrubnutej srsti zvieratka. 

Trimovaním sa špeciálne upravujú drôtosrsté plemená psov ako napr. foxteriér, bradáč, drôtosrstý jazvečík, či teriér jack russel. Srsť týchto plemien totiž nemá bežný cyklus vypadávania počas jednotlivých ročných období. Preto srsť vyrastá a odumiera počas celého roka. Vďaka tomu srsť hrubne a stáva sa odolnejšou voči vonkajšiemu prostrediu. Pokiaľ sa však hrubosrsté plemeno ostrihá, nedôjde k výmene chlpov, srsť splstnatie a následne stráca svoju ochrannú funkciu.

Kedy začať s trimovaním?

Na trimovanie je nutné domáceho miláčika vopred pripraviť. Keďže je potrebné, aby si psík na trimovanie zvykol, prvé trimovanie je ideálne načasovať už okolo 6. mesiaca veku, kedy je potrebná len ľahká úprava. Nezabúdajte, že prvé trimovanie nesmie byť pre psíka bolestivé a nepríjemné, aby následne nepoznačilo jeho správanie počas ďalšieho trimovania. Psík si tak postupne a bez stresu zvykne na úkony spojené s údržbou svojej srsti.

Trimovanie nie je bolestivé!

Pre domáceho miláčika to nie je vôbec bolestivé, ako si niektorí majitelia myslia. V podstate sa len sa odstraňuje odumretá srsť, ktorá by sama nevypadala. Pes to bez problémov znesie. Správne trimovaný pes nepĺzne a srsť je prirodzene odolnejšia voči vplyvom prostredia.  Ďalšie výhody pravidelného trimovania:

  • posilnenie srsti
  • zlepšenie farby a kvality
  • predchádzanie kožným problémom
  • minimum chlpov na koberci, či podlahe
  • podporenie rastu novej srsti

Odporúčame využiť náš zvierací salón pokiaľ si netrúfate psíka trimovať doma, alebo sa trimovaniu potrebujete priučiť. O Vášho domáceho miláčika sa u nás postarajú šikovné strihačky, ktoré majú za sebou veľa skúseností.