Kliešťová sezóna v plnom prúde - chráňte domácich miláčikov

Kliešťová sezóna v plnom prúde - chráňte domácich miláčikov

Chceme upriamiť vašu pozornosť na sezónu kliešťov, ktorá je aktuálne už v plnom prúde. Nezabúdajte preto na vhodnú ochranu Vaších zvieracích miláčikov.

Kliešte patria k veľmi výkonným prenášačom baktérií, vírusov, či parazitov. Následná infekcia môže poškodiť zdravotný stav zvieratka.Psy sa môžu po nakazení stať zdrojom ochorenia pre ostatné zvieratá, alebo aj samotného človeka. Už samotné prisatie kliešťa na kožu je nepríjemné, miesto je podráždené, začervenané, opuchnuté až bolestivé. Hlavné nebezpečenstvo však spočíva v ochoreniach, ktoré kliešte prenášajú (bakteriálne a parazitárne) - borelióza, babesióza, anaplazmóza, či ehrlichióza. Aby ste predišli nepríjemným zápalom kože, či ochoreniam, ktoré tieto parazity prenášajú, radi by sme vám pripomenuli možnosti ochrany vašich zvieracích miláčikov proti nim.
 
Počas návštevy zvieracích salónov Veselá Labka si môžete zakúpiť priamo na recepcii veterinárnych kliník rôzne preventívne produkty na ochranu proti kliešťom, či už vo forme roztokov, obojkov alebo tabliet. Viac na danú tému nájdete v nasledovnom článku: